O sončnem domu

Sončni dom je sprejel prvo stanovalko 4. aprila 2002. Zaposleni radi povemo, da ima naš dom že tradicijo delovanja.
Sončni dom je zasebni socialno varstveni zavod in ima pridobljeno koncesijo za  izvajanje institucionalnega varstva oseb starejših od 65 let.

Zgrajen je v mirnem mestnem predelu Maribora – Pobrežje, umeščen je med naselje stanovanjskih hiš. Blizu je mesto in hitra cesta, kar je pomembno tudi za obiskovalce . Urejeno, mirno okolje z zelenimi površinami nudi možnosti za prijetno bivanje v enoposteljnih, dvoposteljnih sobah in nadstandardnih garsonjerah. Dom nudi namestitev, oskrbo in zdravstveno nego 164 stanovalcem.

Imamo 35 enoposteljnih, 55 dvoposteljnih sob, v nadstandardnem bivalnem delu 1 enoposteljno garsonjero in 9 dvoposteljnih garsonjer, ki imajo tudi kuhinjski del in kopalnico.
Sobe so funkcionalno opremljene, prilagojene potrebam starejših. Postelje za oskrbo težko pomičnih in nepomičnih stanovalcev so električne negovalne postelje z možnostjo prilagajanja višine ležišča in naklona vzglavja.
Sanitarije in kopalnice so glede na potrebe stanovalca opremljene z oprijemali.

V vsakem nadstropju je tudi dnevni prostor, kjer se stanovalci družijo, gledajo televizijo, igrajo družabne igre, berejo. Dnevni prostori imajo tudi priročno kuhinjo, kjer si lahko stanovalci sami pripravijo napitke in manjše obroke.

V okolici doma je domski park, sprehajalna pot vodi do gibalnih naprav na prostem, kjer stanovalci radi aktivno preživijo svoj čas, v vročih poletnih dneh pa radi posedijo  v senci.
Zaposleni si prizadevamo, da naše stanovalce spoštujemo, delamo s strokovnim znanjem, izkušnjami in  imamo stanovalce  radi.
Uspehi preteklih let nas zavezujejo, da bomo tudi v prihodnje gradili mostove med generacijami in težili k odličnosti.
Prevzemamo odgovornost, da bo v Sončnem domu tudi v prihodnje sijalo sonce za naše stanovalce, njihove svojce, zaposlene in vse, ki nas radi obiščete.

S spoštovanjem, znanjem in ljubeznijo vas pričakujemo v Sončnem domu.