OBVESTILO SVOJCEM

Nazaj

Spoštovani,                                                                                                                          Maribor, 17.6.2020

 

           

veseli smo, da se epidemiološka slika v zvezi s koronavirusom stalno izboljšuje, kljub temu pa nevarnost okužb še obstaja. Še vedno se moramo truditi, da tveganje kar se da zmanjšujemo, in verjamemo, da nam boste pri tem pomagali, predvsem v smislu upoštevanja ukrepov ob obiskih.

 

Obiski so možni na naslednji način:

Obiski v domu so omejeni  na 1 zdravo osebo na stanovalca na dan, v času med 9.30 –  12.00 uro in 14.00-19.30 uro. Prosimo, da na obisk ne pridejo otroci mlajši od 14. leta. Prosimo svojce, da se medsebojno dogovorite o dnevu obiska.

 

Obiski v notranjosti doma so možni le v skupnih prostorih (avla). V sobi so možni izjemoma, le pri stanovalcih, pri katerih mobilizacija ni možna. Prosimo, da se pogovorite s socialno službo ali spada vaš svojec v to skupino.

 

Obiski v sobi oziroma v skupnih prostorih znotraj doma so omejeni na eno uro. Obiski zunaj doma oziroma izhod stanovalcev: obiski niso omejeni, vendar je potrebno ohranjanje priporočenih razdalj oziroma nošenje zaščitne maske.

 

Velja za vse:

Ob prihodu/odhodu se obvezno prijavite/odjavite v recepciji.

V  recepcijo vstopite s pravilno nameščeno zaščitno masko.

Ob vstopu je obvezno razkuževanje rok, merjenje telesne temperature in podpis izjave.

 

Prosimo da upoštevate smernice NIJZ o prinašanju pripomočkov, predmetov in živil na povezavi:

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/prinasanje_predmetov_pripomockov_in_zivil_v_svz.pdf

 

Opozorili bi vas tudi na previdnost glede obiskov v času dopustov. Priporočamo, da ne pridete na obisk vsaj en teden po vrnitvi iz dopusta v regijah, kjer je tveganje za okužbo povečano. Hvala za razumevanje.

 

 

Direktor Robert Žvižaj in strokovna direktorica Tatjana Ribič.