PISMO SVOJCEM

Nazaj

                                      

 

Maribor, 21.04.2020

Spoštovani svojci,

praznik veselja in upanja ter praznik, ko se skupaj zbere vsa družina, je za nami. Vsako leto je bilo v domu v tem času še posebej veselo, ko so stanovalce obiskali svojci in prijatelji. Letos  pa je za vse nas leto velikih preizkušenj. Med ukrepi za preprečevanje prenosa okužbe je tudi omejitev obiskov svojcev. In če vedno poudarjamo, da je za dobro počutje stanovalca pomembno dobro medsebojno sodelovanje v trikotniku, ki ga poleg stanovalcev sestavljamo zaposleni in svojci, je v času, ko se je življenje, kot ga poznamo, ustavilo, to sodelovanje  okrnjeno. Močno vas pogrešamo.

Vendar življenje v našem domu teče dalje in sporočamo vam, da se stanovalci dobro počutijo. V skrbi zanje upoštevamo vsa navodila za preprečevanje širjenja koronavirusa. Vsa dosedanja testiranja, ki smo jih opravili pri stanovalcih, so bila negativna  in upamo, da tako tudi ostane.

Stanovalcem smo v preteklih dneh omogočili, da pokličejo svojce preko videoklica ali telefona. Tovrstni trenutki so bili še posebej čustveni. Veliko nam pomeni, ko slišimo vaše besede spodbude, da bo vse v redu, ker so v varnih rokah in dobri oskrbi. Hvala, ker nam zaupate. Mnogokrat pa so med pogovorom stanovalci tolažili svojce, naj jih ne skrbi, saj so v svojem življenju prestali še kaj mnogo hujšega. No, eden izmed pogovorov med mamo in hčerko pa je bil zelo prisrčen, ko je gospa pohvalila domsko kosilo in sta ugotovili, da hčerka doma pripravlja enako jed.

Stanovalcem bomo še naprej omogočali videoklice in jih dnevno počastili s kavo, včasih s sladoledom, kar jim je v posebno veselje. Pred nami so lepi dnevi, zato smo se dogovorili, da bomo v parku izvajali telovadbo in tja pospremili tudi stanovalce, ki niso samostojni pri gibanju. Seveda ob upoštevanju varnostne razdalje. Zaposleni smo prilagodili urnik dela, in se v druženje s stanovalci in sprehodi, vključili tudi zaposleni iz drugih služb. Važno je, da nas pogreje toplo spomladansko sonce in nam vlije nove moči za naprej. Za dobro voljo pa je poskrbljeno z glasbo.

Člani skupin za samopomoč pa so se razveselili prejetih spodbudnih sporočil voditeljev skupin. V domu imamo kar nekaj stanovalcev, ki nimajo svojcev in jim je s tem bil polepšan dan.Ne vemo, kako dolgo bodo še potrebni izolacijski ukrepi, vendar na nivoju skupine SeneCura intenzivno iščemo rešitev tudi za ta izziv.

Seveda vsi upamo, da se čim prej vidimo in da se naš trikotnik ponovno sklene. Do tedaj pa vas bomo  o dogajanju v domu redno seznanjali preko naše spletne strani. V imenu naših stanovalcev in vseh nas zaposlenih vas lepo pozdravljamo in želimo, da tudi vi ostanete zdravi.

 

 

                                                                                                                                                    Vida Anžel

Tudi z fotografijami vam pokažemo kako se imamo!

Ne pozabimo na rojstne dneve….

   

Izkoristimo vsak sončni žarek v našem parku in na terasi, se družimo ” na dalajvo”, telovadimo , zapojemo, popijemo kavico , nabiramo vitamin D

     

Benko Darja, delovna terapevtka