PROJEKT POVEČANA MOBILNOST STANOVALCEV SONČNEGA DOMA

Nazaj

V  Sončnem domu smo v petek ,29.9.2017  uradno predali namenu medicinsko opremo in pripomočke, ki bodo v veliko pomoč stanovalcem in tudi zaposlenim pri premagovanju vsakdanjih ovir, dobili smo tudi opremo za gibalni park.

Denar za to – skupno 17.500 evrov – so zbrali člani Rotary kluba Maribor – Park skupaj z rotarijci iz nemškega, švicarskega in britanskega rotary kluba Berlin – Funkturm, Bern Rosengarten in RC Westminster International, 3500 evrov pa smo dodali v Sončnem domu. S tem denarjem smo v okviru projekta Povečana mobilnost stanovalcev Sončnega doma med drugim nabavili dvižne kopalne vozičke, ležeči kopalni voziček za kopanje nepomičnih stanovalcev, pripomoček za lažje vstajanje in premagovanje krajših razdalj (denimo med posteljo in invalidskim vozičkom ali straniščem), električno sobno dvigalo, napravo za skupinsko biosinhron terapijo, rehabilitacijsko mini kolo za krepitev rok in ramenskega obroča, simulator za protibolečinsko terapijo, poleg tega pa tudi naprave za gibalni park na prostem.

“Pripomočki izboljšujejo kvaliteto življenja stanovalcev, povečujejo njihovo mobilnost in prispevajo k ohranjanju gibalnih sposobnosti ter so v veliko pomoč pri rehabilitaciji, denimo po poškodbah, operacijah, vplivajo pa tudi na blaženje in odpravljanje bolečin,” je povedala strokovna vodja doma Tatjana Ribič. Direktor Robert Žvižaj se je rotarijcem zahvalil za donacijo, “saj smo z njo lahko kupili pripomočke, ki nam pomagajo dom pospešeno posodabljati in takoj vplivajo na kvaliteto življenja naših oskrbovancev ter olajšajo delo zaposlenim”.

Stanovalci doma so pripravili kulturni program z pevskim zborom Sončni žarek, recitacijo, zaplesali in zaigrali na žoge.