OBISKALI SMO POKRAJINSKI MUZEJ MARIBOR

Nazaj

V mesecu juniju 2015 smo na pobudo gospe Vesne Koprivnik iz Pokrajinskega muzeja Maribor pričeli  uspešno sodelovanje. Sodelavci iz muzeja so nam pripravljali razstave iz muzejskih zbirk, ki smo si jih lahko ogledali v recepciji našega doma. Ob tem smo vsaka dva meseca pripravili tudi predavanje na temo razstave. V našem dveletnem sodelovanju smo spoznali veliko skrivnosti naše in svetovne zgodovine. Predavatelji iz muzeja so nas v svojih predavanjih popeljali od prazgodovine do bližnje preteklosti, ki se je spominjajo še naši stanovalci. Odkrivali smo zgodovino Maribora, stanovalci so prispevali veliko zanimivih zgodb.

Naše sodelovanje smo  nadgradili z obiskom Pokrajinskega muzeja v Mariboru. S stanovalci smo se odpravili v muzej in si ogledali razstavo kuhinj skozi zgodovino, zbirko orožja, lekarniško zbirko, zbirko slik in kipov, notranjost gradu, se sprehodili po grajskih prostorih in balkonih. V stari krčmi smo posedli po lesenih klopeh ob masivni mizi in  si privoščili kavico, sok in pecivo. Naši vodiči po muzeju so zelo lepo poskrbeli na naše dobro počutje in spet smo seveda videli in izvedeli veliko novega.

Stanovalci so bili navdušeni nad obiskom in se vsi najlepše zahvaljujemo vsem sodelavcem Pokrajinskega muzeja Maribor za vso pozornost  ob našem obisku in v teh dveh letih. Seveda pa se veselimo tudi našega sodelovnje v naprej.