Veseli december

Nazaj

Veseli_december1

Mesec december je tisti mesec v letu, ki je zelo bogato praznično obarvan.

S stanovalci se pripravljamo na praznične dni, pogovarjamo se o raznih običajih nekoč in danes. V delovni terapiji in skupinah po etažah pripravljamo praznično dekoracijo, drobna darilca, voščilnice, okraske za božična drevesa

Na skupni delavnici smo izdelali adventne venčke, ki so krasili naše prostore. Zvezdice, angelčki, snežinke, snežaki … vse to nas je pozdravljalo na hodnikih, v jedilnici in avli.

V avli doma smo se zbrali stanovalci iz vseh etaž in skupaj okrasili praznično smrečico in jaslice.

Ob tem smo se posladkali z dobrotami iz naše kuhinje, ob smrečici pa smo skupaj tudi zapeli.

Pripravili smo delavnico peke božičnih piškotov. Pri tem so sodelovali stanovalci in zaposleni. Skupaj smo pripravili razne medenjake, rogljičke, huzarske krapke in čokoladne kroglice. Prijetno je zadišalo iz kuhinjskih pečic in ob tem smo se spomnili, kako je bilo nekoč doma, ko smo se v krogu družine pripravljali na božične praznike.

Veliko naših stanovalcev za praznike ne zmore obiskati svojih domačih na njihovih domovih. Prav zato vsako leto pred božičem pripravimo skupno srečanje stanovalcev, svojcev in zaposlenih v domu.

Prijetno smo preživeli praznične dneve, najbolj pomembni pa so vsi trenutki, ki smo jih preživeli skupaj, se pripravljali na srečanja, si pomagali drug drugemu, se pogovarjali in spominjali, se nasmejali raznim prigodam, se spodbujali, si znali izreči prosim in hvala.